چه رنگی به پارچه می چسبد؟
چه رنگی به پارچه می چسبد؟ انتخاب رنگ پارچه، یکی از موضوعاتی است که هر هنرمندی باید پیش از شروع کار نقاشی روی پارچه، به آن توجه داشته باشد. زیرا اگر رنگ انتخابی شما، مناسب پارچه و یا لباس مدنظر شما نباشد، در حین نقاشی و یا در هنگام شستشو و نگهداری لباس یا پارچه نقاشی شده، دچار مشکلات زیادی خواهید شد. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که رنگ پارچه خوب باید داشته باشد، چسبندگی است. در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چه رنگی به پارچه می چسبد.
تفاوت رنگ آکریلیک و رنگ پارچه، چه رنگی به پارچه می چسبد؟
یکی از رنگ هایی که بسیاری از هنرمندان و هنرآموزان از آن به عنوان رنگ پارچه استفاده می کنند، رنگ آکریلیک است. اما شاید بعضی افراد تفاوت این رنگ و رنگ پارچه را ندانند و برخی افراد نیز ممکن است به اشتباه رنگ آکریلیک را همان رنگ پارچه بدانند. در ادامه می خواهیم با این دو رنگ و تفاوت آن ها آشنا شویم.
رنگ پارچه همان طور که از نامش مشخص است، برای نقاشی بر روی پارچه تولید می شود. در صورتی که رنگ های آکریلیک برای پارچه تولید نشده است. رنگ پارچه و رنگ آکریلیک از نظر ساختار، تفاوت های زیادی دارند. هر یک دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
نوع و قدرت چسبندگی
اولین نکته و تفاوتی که باید در مورد این دو رنگ بدانید، قدرت چسبندگی آن ها است. رنگ های پارچه ای دارای قدرت چسبندگی و هم چنین مقاومت بالایی در برابر حرارت می باشند. این قدرت و مقاومت به قدری بالاست که شما می توانید به راحتی و آسودگی، پارچه را بشویید و آن را اتو نمایید.
اما رنگ های آکریلیک به سرعت خشک می شوند. این موضوع مشکلات زیادی را در هنگام نقاشی بر روی پارچه ایجاد می کند و باعث می شود که کارایی و هم چنین دوام مناسب بر روی پارچه نداشته باشد.
در واقع شما با استفاده از رنگ های آکریلیک، به راحتی نمی توانید طرح های سایه دار بر روی پارچه ایجاد کنید.
کدام یک از این دو رنگ، به پارچه می چسبند؟ چسبندگی رنگ آکریلیک بیش تر است یا رنگ پارچه؟ برای پاسخ به این پرسش، باید به این مورد توجه داشته باشید که ساختار این دو رنگ دارای تفاوت های بسیاری است. زمانی که از رنگ پارچه استفاده می کنید، رنگ به طور کامل به درون تار و پود پارچه نفوذ می کند. در نهایت خشک شده و این گونه به پارچه می چسبد.
اما رنگ آکریلیک بر روی سطح پارچه می ماند و به درون پارچه و تار و پود آن نفوذ نمی کند. به سرعت خشک می شود و به صورت لایه ای بر روی پارچه می ماند و در واقع ضخامت پارچه را افزایش می دهد.
برخی از هنرمندان، برای نقاشی و چاپ بر روی پارچه، برای اینکه رنگ های آکریلیک چسبندگی بیش تری پیدا کنند و درواقع به رنگی تبدیل شوند که به پارچه می چسبد، از مواد مخصوصی برای چسبندگی استفاده می کنند. یکی از این موارد، چسب بیندر است.
اما استفاده از چسب بیندر و موارد این چنینی روشی اشتباه است و باعث می شود که درصد مواد پلاستیکی رنگ بیش تر شده و ضخامت رنگ نیز افزایش یابد. این روش باعث می شود که روند خشک شدن رنگ، تسریع شود و موجب بی کیفیت شدن خروجی کار گردد.
رنگ پارچه به تنهایی دارای این چسبندگی می باشد و نیازی به استفاده از مواد مصنوعی و پلاستیکی برای افزایش چسبندگی آن نیست. این ویژگی که رنگ های پارچه ای دارند، در بسیاری از رنگ ها وجود ندارد و این در واقع یکی از نقات قوت آن می باشد.
ترک برداشتن
یکی دیگر از نکات منفی رنگ های آکریلیک، ترک ترک شدن طرح و هم چنین پخش شدن رنگ ها زمان شستشوی پارچه و اتو کردن آن است.
پارچه هایی که برای نقاشی با رنگ آکریلیک انتخاب می کنید، نباید از نوع کشباف و یا پارچه های کشی باشد. به هیچ عنوان پارچه هایی که با رنگ آکریلیک کار شده اند را نشویید و یا اتو نکنید و هم چنین در هنگام تا زدن، طوری پارچه را تا کنید که طرح، تا نشود. زیرا ممکن است که طرحی که بر روی پارچه چاپ کرده اید، کیفیت اولیه خود را از دست بدهد.
دوام و ماندگاری رنگ
رنگ های آکریلیک دارای چسبندگی فوری هستند و تنها لایه های سطحی پارچه را پوشش می دهند و همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، پارچه هایی که با رنگ های آکریلیک منقوش شده اند، امکان شستشو ندارند. زیرا شستشوی پارچه باعث به هم ریختگی طرح و از دست رفتن کیفیت و شکل اولیه و اصلی کار می شود. اگر هنگام استفاده از رنگ پارچه، تمامی نکات به درستی رعایت شود، با شستشوی پارچه به طور مداوم نیز، این مشکل به وجود نمی آید.
سخن پایانی
در این مقاله تمام تلاش ما بر این بود که شما با تفاوت رنگ پارچه و رنگ آکریلیک آشنا شوید و قدرت چسبندگی آن دو را به وضوح درک کنید. از هر دو این رنگ ها می توان برای نقاشی بر روی پارچه استفاده نمود اما همان طور که از نام رنگ پارچه مشخص است، برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد. رنگ پارچه دارای چسبندگی بیش تر و بهتری می باشد و برای نقاشی نیز بهتر است به دنبال این رنگ ها باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با کارشناسان موژارت گالری در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید