آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی
نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی
در آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی، باید رنگ ها را با میزان بیش تری از آب، ترکیب کنید. هدف از انجام این کار، پخش شدن رنگ ها در یکدیگر می باشد. به منظور انجام این تکنیک می توانید، بخش هایی از پارچه را ابتدا با آب خیس نمایید و سپس به وسیله رنگ و قلم مو، بخش های خیس را رنگ کنید به طوری که حالت سایه روشن پیدا کند.
به طور معمول، اساتید آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی و هم چنین نقاشان این حوزه، از رنگ های آکریلیک استفاده می کنند. البته نکته ای که لازم است به آن توجه نمایید این است که می توانید رنگ آکریلیک را با چسب DM5 نیز ترکیب کنید، اما استفاده از آن نیز الزامی نیست.
با یادگیری این تکنیک زیر نظر مربیان آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی، می توانید روبالشی، لباس، رومیزی، کوسن وخیلی موارد دیگر را زیبا کنید و آن ها را از سادگی در بیاورید.
وسایل مورد نیاز برای آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی:
- قلم مو: قلم موها دارای انواع گوناگونی هستند، متناسب با نوع طرح و ظریف کاری های لازم، آن را انتخاب نمایید. از انواع قلم موها می توان به نوک گرد، مسطح، لاینر و فومی اشاره نمود.
- رنگ های مخصوص پارچه. یکی از بهترین رنگ ها برای پیاده سازی انواع تکنیک های نقاشی بر روی پارچه، رنگ آکریلیک است.
- چسب DM5: رنگ های آکریلیک معمولا خیلی دیر خشک می شوند. هم چنین امکان دارد پس از خشک شدن نیز ترک بخورند. به منظور جلوگیری از وقوع این مشکل و حفظ لطافت و نرمی پارچه، از چسب DM5 استفاده می شود. (اختیاری)
- پارچه: بر روی انواع پارچه های موجود در بازار، امکان نقاشی وجود دارد. اما همه آن ها مناسب همه تکنیک های نقاشی نیستند. برای تهیه پارچه مناسب برای این تکنیک، از استاد آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی، سوال نمایید.
- کلاف و پونز: از این وسایل به منظور ثابت کردن پارچه استفاده می شود.
- سشوار: برای خشک کردن پارچه در حین کار مورد استفاده قرار می گیرد.
- خودکار حرارتی و یا مداد کم رنگ: برای مشخص کردن طرح اولیه بر روی پارچه (اختیاری)
در ادامه مراحل آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی را مرحله به مرحله مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- ابتدا پارچه مورد نظر را بر روی کلاف قرار داده، سپس آن را می کشیم و در نهایت با استفاده از پونز، آن را ثابت می نگه می داریم.
- در مرحله بعد، با قلم مو و آب، مناطقی که می خواهیم طرح مورد نظرمان را بکشیم را خیس می کنیم.
- برای شروع رنگ آمیزی باید از مرکز طرح، به ترتیب از رنگ روشن به رنگ تیره و یا بالعکس رنگ آمیزی کنید. به این موضوع توجه داشته باشید که اگر به تازگی توسط مربی آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی، اقدام به یادگیری کرده اید، بهتر است از رنگ های روشن شروع و سپس از رنگ تیره استفاده نمایید.
- زمانی که به اطراف کار رسیدید، با استفاده از سشوار، آن بخش ها را خشک نمایید تا دوندگی رنگ ها کاهش پیدا کند.
- بعد از اینکه مراحل بالا را به دقت انجام دادید، باید با استفاده از قلم مو و رنگ (بدون خیس کردن پارچه) اطراف طرح و درواقع مرزهای کار را مشخص کنید.
- بعد از پایان کار، طرح را از کلاف جدا کنید.
یکی از ویژگی های مثبتی که این تکنیک، نسبت به سایر تکنیک های نقاشی روی پارچه دارد این است که بعد از اتمام نقاشی و جداسازی آن از روی کلاف، متوجه خواهید شد که رنگ ها مانع لطافت و نرمی پارچه نشده اند.
نکات مهمی که باید در هنگام نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی، به آن ها توجه داشته باشید:
- یکی از مهم ترین نکاتی که مربیان آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی به هنرجویان خود گوشزد می کنند این است که به دلیل مصرف میزان زیادی از آب در هنگام نقاشی، باید در فواصل زمانی کوتاه، اقدام به خشک کردن پارچه نمایید.
- سرعت عملکردتان در حین انجام نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی، باید بالا باشد تا طرح مورد نظرتان بهتر شکل بگیرد.
- در همه تکنیک های نقاشی روی پارچه، بهتر است قبل از نقاشی بر روی آن، پارچه را شستشو دهید تا هم رنگ پذیری و هم ثبات رنگ بر روی پارچه افزایش یابد.
- به منظور انتقال طرح مورد نظر خود بر روی پارچه، می توانید از خودکارهای حرارتی، مدادهای کمرنگ و یا به طور ذهنی اقدام به نقاشی روی پارچه نمایید. اگر آماتور هستید، پیشنهاد ما و همه ی اساتید به هنرجویان آموزش نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی این است که طرح را پیش از رنگ آمیزی، بکشید.
- حتما قبل از شروع نقاشی روی پارچه با تکنیک آبرنگی، مقداری آب را با رنگ ترکیب کنید.
- اگر می خواهید پس زمینه نقاشی تان را رنگ کنید، حتما حواستان به این نکته باشد که رنگ پس زمینه با طرحتان فاصله داشته باشد تا با یکدیگر برخورد نکند.
- اگر طرح آماده شده، کمرنگ تر از طرح مورد نظر شما می باشد، بهتر است مجدد با استفاده از رنگ، قسمت های کمرنگ را پررنگ کنید.
- یک الی دو روز به طرح و پارچه فرصت دهید تا به خوبی خشک شود. سپس با اتوی بدون بخار آن را اتو کنید و به مدت دو هفته، آن را نشویید.
اگر نیاز به مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر دارید، با کارشناسان موژارت گالری در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید